Livraison gratuite en Belgique et aux Pays-Bas à partir de 100 €

 
 

 

 

Het Belang van de Juiste Padelbal: Waarom Padelballen Anders Zijn dan Tennisballen

Om met een binnenkopper te beginnen: padel is geen tennis, dus een tennisbal is geen padelbal. Tennisballen zijn iets groter en hebben een hogere interne druk, waardoor de balsnelheid veel te hoog is om aangenaam padel te spelen.

 

Soorten Padelballen: Trainingsballen en Wedstrijdballen

De meeste merken bieden twee soorten padelballen aan: trainingsballen en wedstrijdballen.

 

Trainingsballen

Trainingsballen zijn harder en gaan daardoor langer mee. Het vilt op trainingsballen is meestal dunner, wat zorgt voor een minder consistente bots en maakt het moeilijker om effect aan de ballen te geven. Het voordeel van dunner, minder ‘harig’ vilt is dat de bal minder vocht opneemt, waardoor deze beter geschikt is voor vochtig weer.

Wedstrijdballen

Wedstrijdballen zijn ontworpen voor een perfecte bots, maar slijten sneller. Deze ballen bevatten meer wol, wat ideaal is voor een goede bots en gevoelige balbehandeling, maar meer vocht opneemt. Hierdoor worden de ballen bij vochtig weer snel zwaar en onbruikbaar. Wedstrijdballen moet je om de twee à drie wedstrijden vervangen.

Sommige merken bieden twee soorten wedstrijdballen: een standaard versie en een snelle versie. De snelle versie heeft een hogere druk, waardoor ze sneller zijn en geschikt voor tragere ondergronden (langere vezels of minder zand) of koudere omstandigheden.

 

Gasgevulde Padelballen

Padelballen zijn gasgevuld en worden meestal in een onder druk staande koker geleverd. Vanaf het moment dat je de koker opent (met het kenmerkende geluid van ontsnappende lucht en de geur van verse ballen), beginnen de ballen in kwaliteit te verminderen, zelfs als je er niet mee speelt. Het gas in de ballen ontsnapt langzaam, waardoor ze zachter worden. Open een blik ballen dus pas wanneer je ze gaat gebruiken.

 

Conclusie

Het kiezen van de juiste padelbal is essentieel voor optimaal speelplezier. Trainingsballen zijn duurzaam en geschikt voor vochtig weer, terwijl wedstrijdballen een perfecte bots bieden voor gevoelige balbehandeling. Onthoud dat padelballen gasgevuld zijn en hun kwaliteit snel verliezen na het openen van de koker. Bezoek onze webshop voor een breed assortiment aan padelballen en kies de perfecte bal voor jouw spel!

Een reactie achterlaten

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Obtenir les meilleures offres et des conseils personnalisés